Bildspel kan ej skapas, bild visas istället.

HITTA DIREKT

Scenkonst på mässor

Kulturrådet samordnar en svensk närvaro på internationella mässor för scenkonst.

Genom samtal, seminarier och presentationer i samverkan med mässorna, utövare och nyckelpersoner på plats kommer Kulturrådet att stärka den svenska och nordiska närvaron på utvalda mässor runt om i världen. På vissa av mässorna genomförs samordningen genom en gemensam nordisk monter.

Kulturrådet tar även årligen fram katalogen Swedish Performing Arts for an International Audience, som sprids i olika internationella sammanhang och nätverk.

Medverkan i Kulturrådets samordning är bara möjlig för aktörer som har stöd från Kulturrådet eller Konstnärsnämnden, samt agenter eller producenter som företräder dessa.

Illustration: Maria de Maré.

Bild APAP

Kulturrådet samordnar svensk medverkan på APAP

Som tidigare år så möjliggör Kulturrådet för svenska professionella aktörer inom scenkonstområdet att delta i en delegation under branschträffen i New York som 2018 är den 12–16 januari.

Läs mer om samordningen

Kulturrådet samordnar den svenska närvaron på PAMS

Kulturrådet samordnar den svenska närvaron på PAMS (Performing Arts Market in Seoul), 14–19 oktober 2017, i samverkan med de övriga nordiska länderna.

Läs mer om Kulturrådet på PAMS 2017

Foto: Zebradans

Bidrag för kulturexport bidrar till vidgade perspektiv

Zebradans, en dansscen för barn och unga i Stockholm, är en av de aktörer som tidigare fått bidrag för kulturexport. De deltog på den internationella dansmässan Tanzmesse i Düsseldorf. Inför avresan berättade Jonas Robin, producent och projektledare, om deras förväntningar.

Läs hela nyheten

Header logo