Name of the next song. Anderson dance och Aarhus teater.

Möt Kulturrådet

Här presenteras arrangemang där Kulturrådet medverkar de närmaste månaderna.


21 mars 2018, Göteborg

Konferensen Skolbibliotek 2018

Tid: 21 mars 2018, kl. 15:00-16:00
Plats: Folkets hus, Olof Palmes Plats 3, Göteborg
Anmälan: Anmälan sker online.

Kom och lyssna på en presentation av olika metoder som motiverar till läsning, till exempel den biblioterapeutiska metoden och den gemensamma läsningen, som även påverkar psykisk hälsa och personlig utveckling. Hur kan det gå till när ett skolbibliotek arbetar med biblioterapi? Få dessutom en hälsning från Johan Anderblad, författare och läsambassadör 2017-19, som deltar i form av ett egeninspelat filmklipp där han presenterar sitt tema ”läsambassadören checkar in”.

Presentationen görs av Nina Frid, handläggare för läsfrämjande på Kulturrådet samt bibliotekarie och författare.


19 april 2018, Lund

Museernas Vårmöte 2018

Tid: 19 april 2018, klockan 13.05-14.00
Plats: Kulturen, Lund
Anmälan: Sker online.

Under vårmötet med tema Ekonomi och politik – räkna med museerna medverkar Erik Åström, koordinator hos oss, i ett samtal kring hur museer kan vara en samhällsresurs i integrationsarbetet.

Utgångspunkt för samtalet är projektet I telefonen finns hela människan, ett projekt där åtta museer från Malmö i söder till Uppsala i norr samverkar. Under ett års tid har bilder samlats in från flyktingars smarta telefoner, samtidigt som deras ägare intervjuats. Just nu turnerar vandringsutställ¬ningen på de deltagande museerna. En bok har givits ut och Sveriges Radio P1 har gjort tjugotalet radioprogram.

Övriga deltagande i samtalet är Niklas Cserhalmi, museidirektör Arbetets museum , Josefine Floberg utställningschef Malmö Museer, Örjan Molander, länsmuseichef/landsantikvarie, Kalmar läns museum och Henrik Teleman, projektledare I telefonen finns hela människ¬an.

Header logo