Residensvistelse för konstnärer med humor

Projektet Borderline Offensive: Laughing in the Face of Fear använder humor och konst som verktyg för interkulturell dialog. Nu bjuder de in 20 konstnärer att delta i projektets arbete under tre år genom residensvistelser.

Borderline Offensive: Laughing in the Face of Fear syftar till att utmana okunnighet, rädsla och fördomar genom möten mellan migranter och etablerade européer. Den röda tråden i projektet är möten med 20 konstnärer.

Projektet har beviljats stöd från Kreativa Europa och den svenska organisationen TILLT är projektledare. Ytterligare elva organisationer i lika många länder i Europa och Mellanöstern/Nordafrika deltar.

Konstnärer och kulturarbetare inom alla konstområden är välkomna att ansöka så länge det finns ett intresse för humor, samskapande konstprocesser samt konstbaserad samhällsutveckling. 19 av deltagarna ska vara baserade i antingen Sverige, Serbien, Nederländerna, Bulgarien, Slovakien, Libanon, Palestina, Turkiet eller Syrien. En plats är öppen för sökande från resten av världen. Sista ansökningsdag är den 14 februari 2018.

Den 25e januari bjuder projektgruppen in till en informationsträff för alla som vill veta mer och är intresserade av att diskutera hur humor och konst kan påverka integration.

Läs mer om utlysningen

Header logo