Bild från Natural History Museum i London där delar av konferensen Museum Next hålls. Foto: Museum Next

Konferenser

Här listar vi europeiska konferenser och andra mötesplatser som kan vara intressanta för dig som arbetar med internationellt kultursamarbete.


London

Museum Next

Tid: 18-20 juni 2018
Plats: Exhibition Road, på Naturhistoriska Museet, Science Museum och Victoria and Albert Museum
Anmälan: Sker online, här

Återkommande internationell konferens för museer runtom i världen. Fokuserar på vad som är på gång inom branschen och internationellt nätverkande. Under konferensdagarna håller en mängd talare presentationer på olika teman som alla har med museer att göra på olika sätt. Nina Simone, chef för Santa Cruz Museum of Art & History, och Jérémie Michael McGowan, chef för Nordnorsk Kunstmuseum, är två av talarna.

Mer information finns på konferensens webbplats.


Malmö

The value(s) of cultural networks

Tid: 20 juni 2018. Kaffe klockan 13.30, programmet pågår sedan mellan klockan 14–16.
Plats: Danscentrum Syd
Anmälan: Sker online

International Resource Office vid Trans Europe Halles i Lund bjuder in kulturaktörer i Skåne att delta i ett arrangemang 20 i juni. Då kommer Elena Polivtseva från det europeiska nätverket IETM, International Network for Contemporary Performing Arts, i eventet The Value(s) of Cultural Networks hos Danscentrum Syd i Malmö. Så om du är kulturaktör i Skåne – använd möjligheten och delta i dessa unika arrangemang, få ny kunskap och vidga ditt europeiska nätverk!

Läs mer om programmet för dagen


Lund

Networking cocktail: Meet with European cultural networks

Tid: 5 juli 2018 klockan 18–20
Plats: Skissernas Museum
Anmälan: Sker online

International Resource Office vid Trans Europe Halles i Lund bjuder in kulturaktörer i Skåne att delta i ett nätverksmingel den 5 juli på Skissernas museum. Skånebaserade kulturaktörer får här möjlighet att träffa representanter från ett flertal olika europeiska nätverk som får stöd av Kreativa Europa. Så om du är skånsk kulturaktör – använd möjligheten att delta i det här unika arrangemanget, få ny kunskap och vidga ditt europeiska nätverk!

Läs mer om arrangemanget


Berlin

Sharing Heritage, Sharing values

Tid: 21-22 juni 2018
Plats: Olika lokaler i Berlin och Potsdam
Anmälan: Sker online

Som en del av Europaåret för kulturarv arrangeras en internationell konferens i Berlin av Europa Nostra, preussiska kulturarvsstiftelsen (SPK) och tyska kulturarvskommittén (DNK). Konferensen riktar sig till beslutsfattare inom kulturarv, representanter från europeiska institutioner, medlemsstater och organisationer i civilsamhället.

I anslutning till konferensen kommer olika evenemang arrangeras av europeiska och tyska organisationer den 18-20 juni och den 23-24 juni.
Anmälan kan göras online från och med mars.

Läs mer på konferensens webbplats.

KONTAKT

Ingrid Heller
Kommunikatör
Telefon: 08 519 264 16
Ingrid.heller@kulturradet.se

Header logo