Bild på gruppen The Magnettes. Foto: Beata Cerwin

Svenska artister deltar i talangprogrammet ETEP

Sedan 2003 har Eurosonic Noorderslag i Nederländerna organiserat talangprogrammet European Talent Exchange Programme (ETEP). I år är fyra svenska artister utvalda och får stöd för att delta vid europeiska festivaler och spelställen. ETEP får plattformsstöd från Kreativa Europa.

ETEP främjar och stödjer europeiska artisters möjligheter att spela på festivaler i Europa och internationellt.

Internationell karriär

ETEP samarbetar med artister som deltar vid Eurosonic Noorderslag och hjälper dem att få spelmöjligheter i Europa och att internationalisera sina karriärer. De samarbetar med 14 exportkontor och de hundra främsta musikfestivalerna i Europa, 27 europeiska radiostationer inom public service som är med i European Broadcasting Union (EBU).

Får plattformsstöd

I år är fyra svenska artister utvalda att delta i ETEP och få stöd att delta vid europeiska festivaler, showcases och spelställen. De är:
• Indiepopkvartetten Hater från Malmö. Spelar på Les Nuits Botanique i Bryssel och MENT Ljubljana.

• Poptrion The Magnettes från Pajala. Spelar på Tallinn Music Week.

• Göteborgskvartetten Ruby Empress. Deltar vid The Great Escape i Brighton.

• Hannes Ferm står bakom Holy från Umeå. Deltar vid By:Larm i Oslo

Sedan starten har ETEP programlagt 3 518 akter av 1 254 europeiska artister från över trettio länder.

Mer information

Mer än 100 festivaler i Europa är del av ETEP och ger europeiska artister möjlighet att uppträda inför nya publiker i Europa. Way Out West är den svenska festival som ingår i ETEP. Här är en lista och karta över de musikfestivaler i Europa som är del av programmet.

Ta del av listan och kartan här.

Svenska Skott fick som vi tidigare berättat EU:s musikpris European Border Breakers Awards och fick även stöd för att delta i ETEP 2017.

Läs mer om Skott här.

Vill du ha koll på nya artister i Europa? Via ETEP Charts kan du se vilka europeiska artister som “show the most successful new tracks by upcoming European artists crossing borders in Europe”. Rankingen baseras på streamingdata och radiospelningar utanför artisternas hemländer.

Här kan du ta del av rankingen.

Alla europeiska artister som deltar i ETEP 2018.

Här kan du ta del av listan.

Header logo